Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2010 22:36 - Гълфстрийм изчезна. Очаква ли ни нов ледников период?
Автор: rubsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2563 Коментари: 2 Гласове:
4



По последни данни от сателитите   Северноатлантическото течение  Гълфстрийм вече не съществува, а с него и норвежкото. Тези две топли водни течения всъщност са част от същата система, която има няколко имена, в зависимост от това къде се намира в Атлантическия океан.

Цялата система е ключов елемент от топлинното регулиране на планетата, което позволява Ирландия и Обединеното кралство  до голяма степен да не са сковани в ледове и скандинавските страни, които не са твърде студени, и  е нещото, което защитава света от нова ледникова епоха.

Тази  „река“ с топла вода, която се движи през Атлантическия океан се нарича, на различни места по различни начини, но е най-известна като Гълфстрийм.
Цялата тази река с „топла вода“, която тече от Карибския басейн до края на Западна Европа умира  заради дисперсанта Corexit, който BP  използва за скриване на размера на бедствието в резултат на експлозията на нейната  платформа. Около 2 милиона галона Corexit, както и няколко милиона галона на други дисперсанти са изсипани в  повече от 200 милиона галона суров петрол, които се изляха досега от кладенците на BP, главно на дъното на океана.

image

Още повече, че в момента няма ефективен начин да се „очисти“  дъното на Мексиканския залив, чиято половин площ е обхваната от петрола.
По всяка вероятност, според многобройни доклади, петрол все още продължава да тече в големи количества от няколко места по дъното. Това на практика означава, че дори ако има  технология за почистването на дебелите слоеве от суров нефт в дълбините на океана, вероятно няма да има достатъчно за да се компенсира увреждането на термалната система на Атлантическия океан.

Пръв съобщи за спирането на Гълфстрийм д-р Джанлуиджи Зангари, теоретичен физик от Института във Фраскати, който е работил в продължение на години с група учени по мониторинга на Мексиканския залив.

Неговата информация се съдържа в научна статия от 12-ти юни 2010 г и е на базата на спътникови данни от  CCAR Колорадо, NOAA, съгласувани  с щатския флот. Тези оперативни данни от сателитните карти по-късно са променени на сървъра на CCAR и ученият заяви, че това е фалшификация и той не може да обясни този факт логично.

Неговото заключение е, че „замръзването на планетата  с неизвестни темпове е неизбежно от това бедствие. “

Според д-р Джанлуиджи Zangari, … огромното количество нефт, което непрекъснато се разширява по обем, покрива огромна област, която има сериозно влияние върху цялата система на терморегулация на планетата, в резултат на унищожаването на граничния слой на топла вода. Конвейерът в Мексиканския залив престана да съществува преди месец, а най-новите сателитни данни показват ясно, че Северноатлантическото течение  в момента не съществува и Гълфстрийм започва да се разделя  на около 250 км от  брега на  Северна Каролина.

Термалната съдова система, в която топлите води текат през по-хладните, имат много  голям ефект не само върху океана, но и върху горните слоеве на атмосферата, с височина до седем километра. Отсъствието на това явление в източната част на Северния Атлантически океан, наруши нормалния ход на атмосферните потоци през това лято, което доведе до безпрецедентно високи температури в Русия,  суша и наводнения в Централна Европа, високи температури в много страни в Азия и масивни наводнения в Китай, Пакистан и други азиатски страни.

И така, какво означава това?  Неконтролирано смесване на сезони, лоша реколта, и по-голяма суша и наводнения в различни места, за което свидетелстват новините от 20 април 2010 г., в деня на изригването на нефтения вулкан, предизвикано от Бритиш петролиум.

Спряха кардиостимулатора на световния климат на Земята, казва д-р Zangari.





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - странно,
30.12.2010 09:57
ти пък откъде се сети за Гълфстрийм??
цитирай
2. анонимен - 2012
11.02.2011 08:09
Организирам парти в нас на 21 декември 2012 :) . Дет се вика ако се мре поне да сме пияни ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rubsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 211986
Постинги: 72
Коментари: 201
Гласове: 471
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930